hugo drink

Hugo drink – sprawdź, jak wykonać go samodzielnie!

Hugo drink to pełnia smaku, orzeźwienie i niepowtarzalne doznania smakowe. Dowiedz się, jak go przyrządzić. Przekonaj się, czego potrzebujesz do własnoręcznego wykonania tego trunku.

Ocena

Wszyscy znają i kochają Aperol Spritz. To jeden z najbardziej popularnych koktajli. Omawiany tu Hugo drink jest do niego nieco podobny, bowiem także wykorzystywane jest w nim Prosecco. Warto zapoznać się z tą recepturą, bo chociaż być może nie jest aż tak znana, z pewnością jest równie pyszna. Dowiedz się więcej o tym napoju. Poznaj nasz dobry przepis!

Hugo drink – historia

Jednak zanim przejdziemy do właściwego przepisu, najpierw kilka słów o historii tej receptury. Jak już zauważyliśmy, Hugo drink powstał jako odpowiedź i swoista alternatywa dla Aperol Spritz. Za jego twórcę uważa się Rolanda Grubera, który jako pierwszy skomponował drinka w 2005 roku. Początkowo jednym z komponentów tego drinka był syrop z melisy lekarskiej, jednak po jakimś czasie zastąpiono ową część składową syropem z czarnego bzu. Ten oparty na Prosecco koktajl to propozycja dla wszystkich poszukujących orzeźwienia, którzy zarazem cenią sobie pełny wyrazisty smak.

Hugo drink – składniki

Na początek czas zapoznać się ze składnikami, które będą konieczne do przygotowania omawianej tu receptury. Przede wszystkim potrzebne będzie Prosecco (około trzysta mililitrów) oraz woda (około dwustu mililitrów). Alternatywnie można wykorzystać białe wino, jednak Prosecco jest lepsze. Poza tym istotny komponent to wspominany już syrop z kwiatów czarnego bzu (około stu mililitrów). Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze limonka, kilka listków mięty oraz lód. Jak więc widzisz, receptura dotycząca tego napoju alkoholowego nie jest bardzo skomplikowana. Nie potrzebujesz wielu nietypowych składników, by stworzyć Hugo drink. A samo wykonanie drinka Hugo jest jeszcze łatwiejsze. Ta prosta receptura niesie jednak ze sobą wyjątkowe walory smakowe.

Hugo drink – przygotowanie

Proces przygotowania tego omawianego tu napoju jest niezwykle prosty. Na początek musisz wymieszać ze sobą trzy części Processo, dwie części wody oraz jedną część syropu z kwiatów czarnego bzu. Ważne jest, aby wlewać do dzbanka składniki właśnie w tej wskazanej kolejności.

Gdy już wymieszasz ze sobą całość Prosecco, wody i syrop z kwiatów czarnego bzu, przychodzi kolej na drugi etap. Należy do tak powstałej mikstury dodać limonkę, którą wcześniej trzeba pokroić w plasterki. Następnie dodaj lód (najlepiej w formie kostek lodu) oraz kilka listów mięty. Wszystko delikatnie zamieszaj. Tak oto twój Hugo drink jest gotowy. Ciesz się jego wyrazistym smakiem i orzeźwiającym musującym alkoholem. To koktajl, którego nie sposób nie lubić! To idealny, pyszny i orzeźwiający koktajl. Kieliszek tego pysznego drinka z Prosecco będzie stanowić pełen słodyczy i ciekawego posmaku aperitif. Jego popularność tym samym nie może dziwić.

Archiwum: luty 2024